Alışveriş sepetiniz boş!
1999-2001 yılları arasında Prof. Dr. Nilgün Çelebi danışmanlığında hazırlamış olduğumuz yüksek lisans tezimizin ürünü olarak ortaya çıkan bu çalışmanın, sosyal bilimler alanındaki tüm araştırmacılara faydalı olacağını ümit ediyorum. Sosyal bilimlerdeki araştırma pratiğinin nicel-nitel olarak farklılaşmasını dikkate alarak hazırlanmış 'araştırma teknikleri' kitapları, uluslar arası literatürde son yirmi yıldır yayınlanmakta i-ken Türkiye'de birkaç yıldır bu tür yayınlara rastlamaktayız. Bu çalışmamızın özgünlüğü, sosyal bilimler alanındaki nicel ve nitel araştırma tekniklerini bir arada ele almasının yanında, bu teknikleri, yakışma/uyuşma ilişkisi içinde oldukları ontolojik-epistemolojik yaklaşımlar ışığında sunmasında yatmaktadır. Ayrıca, nicel-nitel ayrımının neyi temsil ettiği ya da edebileceği konusunda, özellikle çalışmamızın son bölümündeki a-raştırma örnekleri ile, araştırmacılara yol gösterici olacağını umarım.
Gerek bu çalışmaya verdiği emek gerek çalışmanın yayınlanması konusundaki destekten ötürü hocam Nilgün Çelebi'ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım: O, hep gerçek bir 'hoca' oldu; öğretti, yol gösterdi, düşündürdü ve hiç 'esirgemedi'.
Ayrıca, her zaman yanımda olan aileme, araştırmaya katılan Kıbrıslı öğrencilere, arkadaşım Derviş Refiker'e, çalışmanın yayınlanmasına olumlu yaklaşımıyla destek olan Prof. Dr. Veysel Sönmez'e, Anı Yayıncılığın sahibi Özer Daşcan'a ve tüm çalışanlarına teşekkür ederim.
Etiketler: Nicel-Nitel Araştırma Teknikleri, Elif Kuş, Anı Yayıncılık